Flyvepladser på Sjælland

Flyvepladser på Sjælland

På denne side kan du se en liste over 12 flyvepladser på Sjælland, med informationer for den enkelte flyveplads.
På de 12 flyvepladser vi har listet op på denne side, ligger også flere flyveklubber, herunder motorflyveklubber og svæveflyveklubber. Flyvepladserne kan være privatejet, ejet af klubberne eller kommunalt ejet. De fleste flyvepladser på Sjælland har 1 bane, som ofte er på græs. Der findes dog flere flyvepladser med bentonbaner, en af disse er eksempelvis Grønholt Flyveplads (EKGH) i Nordsjælland.
At være medlem af en flyveklub, vil med garanti give dig oplevelser for livet. Mane tror dog fejlagtigt, at du skal have et pilotcertifikat (PPL – Private Pilot License eller LAPL – Light Aircraft Pilots License) For at blive medlem i en flyveklub. Flere af medlemmerne i de danske flyveklubber er blot fly-entusiaster med en stor kærlighed til fly og flyvning, i alle aldre.
Vil du vide mere om flyveklubber, få oplevelser for livet og et stærkt socialt sammenhold, så find din lokale flyveklub, på listen over danske flyveklubber.

De fleste flyvepladser på Sjælland er ”ukontrolleret” der sidder med andre ord ikke en flyveleder i et kontroltårn, som vi kender det fra Kastrup lufthavn – eller andre større lufthavne i Danmark. Der kommunikeres i stedet på en lokal radiofrekvens, der er tilknyttet til den lokale flyveklub. Grønholt Flyveplads (EKGH) benytter eksempelvis frekvensen: 122.500 – Hvis du har en radioscanner, der kan nå signalet, kan du lytte med på trafikken fra Grønholt Flyveplads, når flyene er i luften.
Vi har lavet en liste med flyfrekvenser på danske lufthavne, flyveklubber og flyvepladser – samt en generel introduktion til hvordan piloter og flyveleder kommunikere sammen via radio.

Tag pilotcertifikat på en flyveplads på Sjælland

Drømmer du at få et pilotcertifikat, tage kontrollen over flyet, se Danmark fra oven og ikke mindst få nogle fantastiske oplevelser? Så kan du på flere flyvepladser på Sjælland, tage et pilotcertifikat. Flere at de flyveklubber der holder til på flyvepladserne, er godkendt til at må uddanne piloter (PPL, LAPL og svæveflyvercertifikat) samt flere af medlemmerne er godkendte flyveinstruktører.
Ringsted flyveplads, hvor Midtsjællands flyveskole holder til, er blot et at stederne, hvor du kan tage dit pilotcertifikat.

Oversigt over flyveklubber på Sjælland

Større lufthavne på Sjælland eksempelvis Kastrup lufthavn, er ikke listet under flyvepladser på Sjælland.

Flyvepladser på Sjælland

Frederikssund Nord flyveplads – Ukendt ICAO
Grønholt Flyveplads – EKGH
Gørlev Flyveplads – EKGO
Holbæk Flyveklub – EKHK
Ringsted Flyveplads – EKRS
Annisse Flyveplads – EKHE
Freerslev Flyveplads – EKFR
Kongsted Flyveplads – EKKS
Korsør Flyveplads – EKKO 
Koster Vig Flyveplads  – EKMN
Slaglille – EKSL

Mangler vi en flyveplads?

Skriv til vores webmaster og få tilføjet en flyveklub