Flyvepladser i Jylland

Flyvepladser i Jylland

Jylland er det sted i Danmark med flest flyvepladser, vi har her listet 27 af dem med brugbar information til hver enkelt af dem.
På de fleste flyvepladser i Jylland, vil du finde en lokal flyveklub der holder til på pladsen. Det kan enten være en motorflyveklub, svæveflyveklub, eller klub for faldskærmsudspringere.
De fleste flyvepladser i Jylland har 1 bane, som ofte er på græs. Der findes dog flere flyvepladser i Jylland med betonbaner.
En flyveplads adskiller sig fra en lufthavn på størrelsen, om der flyves kommercielt, og ikke mindst størrelsen på fly der kan starte/lande i lufthavnen. Ligeledes er flyvepladser ofte ikke udstyret med et kontroltårn og en flyveleder. Kommunikationen foregå altså derfor via en lokal radiofrekvens der er tilknyttet den endelige flyveplads. Vi har lavet en liste med flyfrekvenser, så du kan finde din lokale flyveplads frekvens, hvis du ønsker at lytte med, når der flyves på pladsen.

På større flyveplader kan du finde flere flyveklubber, der holder til på flyvepladserne.
Mange af klubberne der holder til på flyvepladserne i Jylland ,har mange medlemmer. Klubberne arrangerer ofte fælles udflugter, til andre danske flyvepladser, eller laver arrangementer på selve flyvepladsen. Vi har fundet 19 flyveklubber i Danmark og lavet en oversigt over dem. 9 af disse flyveklubber holder til på en flyveplads i Jylland. Der er altså rig mulighed for at finde en flyveklub at blive medlem i. Husk – du behøver ikke at have et pilotcertifikat for at være medlem af en flyveklub. Men her på Flynet.dk tør vi godt garantere, at som medlem i en flyveklub, vil du få oplevelser for livet

Bliv pilot på en flyveplads i Jylland

Går du med drømmen om at flyve? Så behøves du faktisk ikke at skulle tage til de større lufthavne for at finde en flyveskole, hvor du kan tage dit certifikat. Flere af flyveklubberne, er nemlig godkendt til, at uddanne piloter (PPL & LAPL).
Find din lokale flyveklub og kontakt dem. Det er rent faktisk nemmere end man skulle tro, at få erhvervet et pilotcertifikat.
På flere af flyvepladserne i Jylland kan du erhverve dig: PPL (Private Pilot License) eller LAPL (Light Aircraft Pilots License).
Vi anbefaler at du finder din nærmeste flyveplads, hvor en flyveklub høre til, og tager en snak med dem.

Online kort med informationer om flyvepladser

Du kan hente vores gratis oversigtskort over flyveklubbernes placeringer i Jylland.Det kræver blot at du logger ind med en Google konto. VI arbejder løbende på, at udvidekortet med nødvendige informationer, baneforhold, billeder med mere. Bidrag meget gerne med billeder og informationer. Så kan vi sammen skabe et komplet online kort over flyvepladser i Jylland, med alle nødvendige informationer. 
Kontakt Send dine billeder el. informationer til vores webmaster på: webmaster@flynet.dk

Oversigt over flyveklubber i Jylland

Flyvepladser i Østjylland

Ejstrupholm Flyveplads

Flyvepladser i Vestjylland

Bolhede Flyveplads – EKBH
Lemvig Flyveplads – EKLV

Flyvepladser i Nordjylland

Morsø flyveplads – EKNM
Sindal Flyveplads – EKSN 
Sæby Flyveplads – EKSA
Thisted Flyveplads – EKTS
Vesthimmerland Flyveplads – EKVH

Flyvepladser i Sønderjylland

Gesten Flyveplads
Rødekro Flyveplads
Tønder Flyveplads – EKTD
Varde Flyveplads
Haderslev Flyveplads – EKHV
Kruså-Padborg Flyveplads – EKPB
Nordborg-Pøl Flyveplads – EKNB

 

Flyvepladser i Midtjylland

Brædstrup Flyveplads – EKBR
Endelave Flyveplads – EKEL
Grenaa Flyveplads – EKGR
Herning Flyveplads – EKHG
Randers Flyveplads – EKRD
Silkeborg/Christianshede Flyveplads – EKCR
Skive Flyveplads – EKSV
Viborg Flyveplads – EKVB
Arnborg Flyveplads – EKAB
Fur Flyveplads – EKFU
Hammer Flyveplads – EKHM
Rårup Flyveplads – EKRA

Mangler vi en flyveplads?

Skriv til vores webmaster og få tilføjet en flyveklub